You Are To Finish Strong.

You Are To Finish Strong.

Sesekali aku terasa untuk menjadi seorang yang motivational, yelah selain menyediakan tempat untuk korang melepaskan geram.

A fren from Astro sent me this, and I’m glad that she did. Thanks Pauline. Lama tak jumpa kau, lama kau tak belanja aku minum.

So, dudes and dudettes, enjoy this vid. Dalam bahasa Melayunya, fahamilah video ini. Kuatkan sikit audio tu. Sorrylah, aku malas nak buatkan sarikata. Hehe.

And I am dedicating this video to readers yang tengah exam sekarang ni – good luck!

Mulakan dengan Bismillah. Jangan lupa.

Few readers asked me about this fella. So here it is:

Nama lelaki ini ialah Nick Vujicic berusia 25 tahun.

Dia dilahirkan tanpa tangan dan kaki, serta tidak pernah diberikan alasan perubatan terhadap keadaan fizikalnya itu.

Nick kini menjelajah ke seluruh dunia untuk memberi motivasi. Kini lebih 2 juta orang sudah mendengar nasihatnya secara bersemuka. Ini adalah sedutan daripada motivasi yang diberikan kepada beberapa pelajar sekolah.

Anda boleh membaca mengenai lelaki di link ini.

Mungkin ada yang agak pesimistik terhadap lelaki ini memandangkan he is also preaching about his Christianity faith, tapi tak salah kalau kita melihat apa yang dikatakannya dari sudut kemanusiaan. How to live life to the fullest.

Sambil anda menonton video ini, sudahkah anda menghubungi ibu bapa anda? Sudahkah anda bertanya khabar mereka?

9 Replies to “You Are To Finish Strong.”

  1. Sedihhhh pun gua tengok ini video. Aku harap cita-cita aku untuk menjadi pengeksport senjata buatan Malaysia akan tercapai walaupun aku sendiri konfius, produk yang sesuai hehehe

  2. i will finish strong by not letting the old boy go limp and then going back for a second session straight after

    eh eh

    ni FINISH STRONG lain ni.. sori lari topik! HAW HAW

    btw

    nice video.. too bad kat FB aku bulan ni ade 7 orang post the same video

    emo gak ah

  3. Tak ske ar ngan ko, tak pasal aku emo lak….

    Anyway, he is one of a kind, kita yg sempurna ni selalu alpa akan nikmat adanya tangan dan kaki,blum lagi nikmat Allah yg lain, mata, telinga, suara, even nikmat hidup dan nyawa itu sendiri adalah IHSAN daripada Allah tau. Kalau DIA tak pandang kita< apa maknanya? I insaf ok.*terus ambil wuduk baca Quran*

  4. Zara, you are most welcome. Hope it will be with flying colors.

    shahpaskal: nothing is impossible in this life. Success are being measured by how we get back up after we fell down, and we are up strong.

    Obefiend: yeah, me too. But interval of 15 minutes? lols. Yeah, go on, cry, no one will see.

    Zakiah: Yeah, I am strong. 🙂

    Ju: Most welcome.

    Desert Rose: never thought you could be so sane altho I have doubts. lols. j/k. Glad that it gaves a true meaning of life to you. Hope it will too, to others. If seorang yang kekurangan boleh bangkit berdiri, how about us yang cukup sempurna dengan sifat? Dan ramai tidak pedulikan Orang Kurang Upaya. Kita alpa. Kita angkuh. Kita sombong. Kita mengejar keduniaan.

  5. kat Malaysia, ramai yang macamni. kat tepi masjid, kat bukit Bintang, kat jejantas pejalan kaki. mereka memberi motivasi kepada anda supaya menghulurkan duit untuk mereka konon untuk membeli tangan dan kaki palsu, yang tak pernah dibeli walaupun dah 20 tahun mengumpul duit dari anda…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *