Month: April 2009

AKU BARU PULANG DARI PUTRAJAYA, DAN AKU KEMALANGAN.

AKU BARU PULANG DARI PUTRAJAYA, DAN AKU KEMALANGAN.

.. masa tu ujan baru henti. lantas jalannya agak licin. mobilku luncur laju. aku kira, sangat laju. Aku bilang 1, 2, 3, rupanya 160km sejam. Itu masih tidak ngetop berbanding satu formula. Ok, bahasa Malaysia. .. tadi ujan bro, gua taklah bawak laju, tekan sikit jek. Berapa? Alah tekan sikit jek. Yelah berapa? *sambil hidung…

Read More Read More

BOMOH KATA AKU TAKKAN KAHWIN DUA…. BUT WHY?

BOMOH KATA AKU TAKKAN KAHWIN DUA…. BUT WHY?

Haha, title ni memang best kan. Ya, itu hari wait, couple of months ago, aku pi cover satu story pasal pochong (or is it the spelling pocong?) di Kota Tinggi, for Misteri Nusantara jumpalah sorang bomoh ni, dia belek belek tangan aku, katanya, aku takkan kahwin dua. Aku marah, sangat marah sebab dia sanggup melumpuhkan…

Read More Read More

SWITCH OFF THAT HANDPHONE PLEASE.

SWITCH OFF THAT HANDPHONE PLEASE.

It was a back to back assignment today. A day in the high court is too much for me. Aku tergerak untuk menulis pasal etika di mahkamah, harap dapatlah kongsi sikit sikit. kalau ada pengamal undang undang kat sini yang namanya macam bunga kat padang pasir, pun boleh berkongsi ilmu. Mudah mudahan dapatlah dimanfaatkan. Anyway,…

Read More Read More

Update: MENTERI BESAR JOHOR DISAMAN RM322 JUTA.

Update: MENTERI BESAR JOHOR DISAMAN RM322 JUTA.

Dewan Perniagaan Melayu Malaysia Johor – (DPMMJ) bakal memulakan perbicaraan saman menuntut gantirugi terhadap Menteri Besar Johor, di Mahkamah Tinggi Johor Bahru, pagi esok. Perbicaraan sepatutnya bermula hari ini, namun ditangguhkan esok berikutan permohonan pihak yang mewakili defendan. Berita sepenuhnya melalui Berita TV9 jam 8 malam ini.

NOT HERE TO PLEASE YOU DARLING(s).

NOT HERE TO PLEASE YOU DARLING(s).

Yes, to all darlings, I am not here to please you. If you feel offended, I can’t help it, perhaps you had become the best topic ever. Perhaps I like to offend people, but not in real life. If you do get offended by the entries, then you gotta start having friends, go outside, have…

Read More Read More

RADHI OAG: AKU MASIH SAYANGKAN BINI AKU.

RADHI OAG: AKU MASIH SAYANGKAN BINI AKU.

That is what he said to me personally yesterday. He does not know me though, sebab aku bukan wartawan hiburan. But that does not stop me from pushing the mic to him. Nasib dia tak elak. Aku ni kurang stamina, takleh nak main kejar kejar. Dia memberikan kerjasama yang baik sepanjang temuramah itu. Arrest warrant?…

Read More Read More

BILA GADIS JELITA, CUN, HANGAT, COMEL DAN CUTE MIUT….. KOREK IDUNG IN PUBLIC. DAMN, TERGANGGU ORGASM AKU.

BILA GADIS JELITA, CUN, HANGAT, COMEL DAN CUTE MIUT….. KOREK IDUNG IN PUBLIC. DAMN, TERGANGGU ORGASM AKU.

Dudes and dudettes, No, it is not about anyone here to quit smoking. It is not about smoking. Smoking is bad for your health, if you are NOT a smoker, don’t start. If you are indeed a smoker, please don’t stop. That is my advice. And let me just paste again what I have commented…

Read More Read More

You Are To Finish Strong.

You Are To Finish Strong.

Sesekali aku terasa untuk menjadi seorang yang motivational, yelah selain menyediakan tempat untuk korang melepaskan geram. A fren from Astro sent me this, and I’m glad that she did. Thanks Pauline. Lama tak jumpa kau, lama kau tak belanja aku minum. So, dudes and dudettes, enjoy this vid. Dalam bahasa Melayunya, fahamilah video ini. Kuatkan…

Read More Read More